Apple pie

Doba přípravy 60 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 150 kcal
Počet porcí 16 porcí
Pro zobrazení nutričních hodnot se zaregistrujte!
Suroviny
Krusta
Špaldová mouka
100 g
Ovesná mouka
80 g
Ghí
50 g, popř. máslo
Sůl
1/4 lžičky
Voda
3 lžíce
Náplň
Jablko
600 g (Granny Smith, Golden delicious)
Voda
200 ml
Agar
5 g, popř. želatina
Erytritol
50 g, popř. jiné sladidlo
Mletá skořice
1 lžička
Muškátový oříšek
1/4 lžičky
Citronová šťáva
1 lžíce
Postup přípravy
  1. Mouku a sůl smícháme a přidáme studené máslo. Vidličkou nebo rukama vytvoříme sypkou, ale lepivou směs. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Necháme 20 minut vychladit v lednici.
  2. Těsto vyválíme na kruh cca o 2 cm větší než je vaše forma.
  3. Těsto do formy rozprostřeme a vytvarujeme.
  4. Na náplň si nakrájíme jablka na zhruba centimetrové kostičky a dáme spolu s vodou a všemi ingrediencemi, kromě agaru, vařit na 10 minut.
  5. 2 minuty před koncem vaření přidáme agar a důkladně zamícháme.
  6. Jablečnou směs vylejeme do formy, ozdobíme a zarovnáme.
  7. Pečeme 10 minut při teplotě 220 °C a dalších 30 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty