Masové batůžky na kari

Doba přípravy 60 minut
Náročnost (1-5) 4
Kcal 581 kcal
Počet porcí 4 porce
Pro zobrazení nutričních hodnot se zaregistrujte!
Suroviny
Těsto
Špaldová mouka
250g
Mléko
400ml
Vejce
3 kusy
Kokosový olej
na potření pánve
Sůl
Náplň
Ghí
25g
Kuřecí prsa
400g
Cibule
2 kusy
Červená paprika
1 kus
Kari
Garam masala koření
Omáčka
Ghí
15g
Špaldová mouka
1 pl.
Kokosové mléko
200ml
Kari
Postup přípravy

Palačinky:

  1. Smícháme mléko s moukou, špetkou soli a přidáme vejce.
  2. Těsto necháme chvíli odstát.
  3. Na vymazané pánvi pečeme palačinky z obou stran.

Maso:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, smícháme s 10g rozpuštěného ghee, přidáme sůl, pepř a kari.
  2. Pečeme v troubě přibližně 30minut při 180°C.
  3. Na pánvi rozpustíme zbytek ghee a přidáme cibuli nasekanou nadrobno.
  4. Cibuli orestujeme do sklovita, přidáme maso, nadrobno nasekanou papriku a koření garam masala.
  5. Celou Směs chvíli povařte.

Omáčka:

  1. Rozpusťte na pánvi ghee, přidejte špaldovou mouku a zpěňte.
  2. Přidejte kari a zelejete kokosovým mlékem.
  3. Osolte a opepřete dle chuti.

- Do prostřed palačinky naložte maso a vytvořte batůžek, podávejte s omáčkou.

Dobrou chuť ♥


Pokud Vám recept chutnal, nezapomeňte se podělit o fotku na našem INSTAGRAMU, nebo pod hashtagem #bodyhunters :)

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Nevíte, co uvařit dalšího?
Všechny recepty