Špaldový jablečník

Doba přípravy 75 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 296 kcal
Počet porcí 12 porcí
Suroviny
Těsto
Špaldová mouka
350g
Máslo
200g (Ghee)
Vejce
1 kus
Kypřicí prášek
10g
Sladidlo
ekvivalent 100g cukru (xylitol, stevie)
Náplň
Jablko
8 kusů
Mletá skořice
Citronová kůra
Aroma
dle chuti (Rumová)
Sladidlo
dle chuti
Postup přípravy
  1. Máslo/ Ghee necháme při pokojové teplotě povolit
  2. Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme těsto
  3. Jablka oloupeme a nastrouháme (pokud jsou příliš šťavnaté, šťävu z nich mírně odstraníme- vyždímeme)
  4. Do jablečné směsi přidáme skořici, aromat, citronovou kůru a dle potřeby osladíme
  5. Důkladně zamícháme
  6. 1/2 těsta rozválíme na dno plechu (30x20cm)
  7. Na rozválené těsto rozprostřeme jablečnou hmotu a utlačíme
  8. Na povrch koláče vytváříme prstama ze zbylého těsta lupínky (povrch koláče bude připomínat dračí kůži)
  9. Pečeme 60 minut při 180°C

Dobrou chuť ♥


Pokud Vám recept chutnal, nezapomeňte se podělit o fotku na našem INSTAGRAMU, nebo pod hashtagem #bodyhunters :)

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku

Výrobky použité v tomto receptu

Všechny recepty