Zapékané hovězí maso

Doba přípravy 90 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 498 kcal
Počet porcí 5 porcí
Suroviny
Brambory
8- 10 kusů
Hovězí maso
800g (mleté)
Sýr
40g
Vejce
2 kusy
Řecký jogurt
150g
Lilek
Fenykl
Červená paprika
Cuketa
Česnek
Cibule
Sůl
Pepř
Olivový olej
Postup přípravy
  1. Dáme vařit brambory ve slupce (10 min) a nakrájíme papriku.
  2. Nakrájíme lilek, cibuli, cuketu, fenykl, česnek.
  3. Zeleninu osmahneme na pánvi.
  4. Nameleme maso.
  5. Zatím si připravíme omáčku smícháním sýru, vajec a jogurtu.
  6. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  7. Maso osolíme + opepříme.
  8. Přidáme vrstvu zeleniny.
  9. Znovu dáme vrstvu masa a okořeníme.
  10. Zakončíme vrstvou brambor.
  11. Zalejeme „omáčkou” a dáme zapéct na 40–60 min na 200 °C.
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty